Hinrich Krögerille Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto – teokset esillä vain viikonlopun ajan!

Vuonna 2016 Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö jakoi Tapion ja Rutin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ensimmäisen kerran taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan muotoilupalkinnon. Joka kolmas vuosi jaettava kansainvälinen palkinto jaetaan Rutin syntymäpäivänä 18.10.2019. Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle.

Kirjoittanut: EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Teksti: EMMA Espoo Museum of Modern Art

Palkinnonsaajan ovat valinneet FT, dosentti Harri Kalha ja keraamikko Nathalie Lautenbacher. Kaksikko valitsi yksimielisesti berliiniläisen taiteilijan Hinrich Krögerin palkinnonsaajaksi. ”Suorastaan vimmaisen tuotteliaan taiteilijan rehevissä ja hyvää makua rikkovissa teoksissa, yhdistyy suvereenisti posliinin sulokkuus trash-estetiikkaan ja eroottisiin aiheisiin”, sanovat Kalha ja Lautenbacher. Valikoima taiteilijan tuotantoa on esillä EMMAssa Bryk Wirkkala -katseluvarastossa viikonlopun ajan 18–19.10.2019.

Hinrich Kröger (s. 1965) on opiskellut sekä keramiikkaa että kuvataiteita. Tausta näkyy keramiikkateosten muodossa sekä teoksien pinnan maalauksellisuudessa ja käsittelyssä. Krögerin galleriastudio sijaitsee Berliinin Mittessä, jossa jo vuodesta 1996 taiteilijan ainutlaatuiset ja värikkäästi maalatut figuurit, vadit ja veistokset ovat syntyneet. Kansainvälistä huomiota herättänyt Kröger kutsuu rohkeita teoksiaan kansantaiteeksi.

Taiteilijan teoksia löytyy niin yksityisistä kuin julkisista kokoelmista. Krögerin viimeisimpiin yhteistöihin kuuluu projekti muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultier’n kanssa. Yhteistyön tuloksena Krögerin teoksia voi nähdä vaatemalliston kankaissa.

Kuvat: Hinrich Kröger